Smartengeld bedragen stijgen

Januari 2018

Na jaren van stilstand lijkt er eindelijk beweging te komen in de hoogte van het smartengeld in Nederland. Er is een duidelijk stijgende tendens waarneembaar, zo blijkt uit het smartengeldboek 2018.

De Hoge Raad heeft voor de vaststelling van de hoogte van het smartengeld het vergelijken van zaken uitdrukkelijk voorgeschreven:

‘De rechter dient bij zijn begroting (…) te letten op de bedragen die door Nederlandse rechters in vergelijkbare gevallen zijn toegekend, daaronder begrepen de maximaal toegekende bedragen, een en ander met in aanmerkingneming van de sedert de betreffende uitspraken opgetreden geldontwaarding.’

Dit lijkt op het eerste gezicht volkomen logisch, maar deze vuistregel heeft één groot nadeel: door steeds te vergelijken met ’oude’ zaken ontwikkelt het recht omtrent smartengeld zich niet of nauwelijks. Daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Wilt u weten waar u recht op heeft?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer: 06-14 98 47 30, stuur een e-mail naar info@cure-letselschade.nl, of vul op de website onze claimmelder in. 

Wanneer wij online zijn, kunt u ook met ons chatten. U krijgt dan direct antwoord !

 

Meer weten over smartengeld:

Kijk de uitzending terug van EenVandaag (https://eenvandaag.avrotros.nl/embed/511883/?no_cache=1)

Of lees 

course-1015601_960_720 course-1015601_960_720