Passagier krijgt schade altijd vergoed

ingevoerd op 17-04-2018

Wanneer je als passagier betrokken raakt bij een verkeersongeval, wordt je schade vrijwel altijd volledig vergoed. Zelfs als er geen andere partij bij het ongeval betrokken is (eenzijdig ongeval) ! Het maakt daarbij niet uit of je partner de auto, scooter of fiets bestuurde. En wanneer je eigen kinderen achterin de auto zitten of voor in de bakfiets, dan hebben ook zij recht op schadevergoeding.

 

Als passagier heb je bij een ongeval een bijzondere positie. Je zit namelijk niet aan het stuur, je kan niet remmen of besluiten toch nog over te steken. Met andere woorden: aan de oorzaak van het ongeval kan je niets doen. Daarom is in de meeste gevallen de bestuurder van het voertuig waar je in /op zit, aansprakelijk voor je letselschade.

 

Ook wanneer er meerdere auto’s bij een ongeval betrokken zijn en er veel onduidelijkheid bestaat over de schuldvraag, heb je daar als passagier geen last van. Je wordt gezien als ’schuldloze derde’ en jouw schade moet vergoed worden. Verzekeraars hebben zich daartoe verplicht in de zogeheten bedrijfsregeling 7 (https://www.verzekeraars.nl/media/1931/bedrijfsregeling-7-schuldloze-derden.pdf).

 

Ben je als passagier betrokken geweest bij een ongeval en wil je weten waar jij recht op hebt? Cure Letselschade helpt je graag bij het verhalen van al je schade (smartengeld, studievertraging, medische kosten, hulp in de huishouding etc.)

Bel of mail voor gratis hulp. Een vrijblijvende afspraak bij u thuis kan natuurlijk ook. 

 

 

 

 

Bakfietsmoeder Bakfietsmoeder