Ongeval met hoverboard onverzekerd !?

Veel onduidelijkheid volgens Independer (ingevoerd op 13-08-2018)

In oktober 2017 berichtte Cure Letselschade (https://www.cure-letselschade.nl/nw-31608-7-3672177/nieuws/hoverboard_leuk_speeltje_maar_onverzekerd.html?page=0) dat schade met of door een hoverboard  hoogstwaarschijnlijk niet verzekerd is. Uit een rondje langs de velden door Independer (https://weblog.independer.nl/persbericht/hoverboards-op-de-weg-stuurloos-en-onverzekerd/) blijkt nu dat bijna een derde van de verzekeringsmaatschappijen deze schade inderdaad niet vergoedt. 

Niet op de openbare weg
Wat weinig mensen zich realiseren bij de aanschaf van dit leuke speeltje, is dat er niet mee op de openbare weg gereden mag worden. Doe je dit toch dan loop je het risico op een fikse boete.  

Wat als de hoverboardbestuurder zélf het slachtoffer is?
Het is niet ondenkbaar dat de bestuurder van het hoverboard - vaak een kind - zelf letsel oploopt bij een ongeval met bijvoorbeeld een auto of een bromfiets. Hij kan dan de automobilist aansprakelijk stellen en zou - als zwakke verkeersdeelnemer - ook dezelfde bescherming horen te krijgen als fietsers en voetgangers. De vraag is wel hoe verzekeringsmaatschappijen op deze claims zullen reageren.

Heeft uw zoon of dochter een ongeval gehad met (of door) een hoverboard? Neem contact op met de letselschade specialisten Cure Letselschade. Wij helpen u graag !

hoverboard hoverboard