Appen op de fiets is straks verboden

Vragen en antwoorden (ingevoerd op 27-09-2018)

Vanaf 1 juli 2019 mag het niet meer: appen als je fietst. Maar mag het wel als je stilstaat voor een rood verkeerslicht ? En hoe zit het met muziek luisteren ? En wat zijn de gevolgen als je een ongeval krijgt ?

 

De NOS (https://nos.nl/artikel/2252208-moet-ik-straks-afstappen-als-ik-wil-appen-alles-wat-je-wil-weten-over-het-appverbod.html) heeft een mooie samenvatting gemaakt wat en wel niet mag. 

 

Wat als je toch aan het appen bent en een ongeval krijgt ?

De maatregel is bedoeld om het aantal verkeersongevallen van fietsers terug te dringen. Volgens het SWOV hebben fieters die aan het appen zijn namelijk minder aandacht voor het verkeer. 

Als er toch een ongeval plaatsvindt terwijl je als fietser met je mobiele telefoon druk bent, kan dit gevolgen hebben voor de vergoeding van de schade. Een deel van de schade krijg je dan mogelijk niet vergoed (dat is ook nu al het geval).

Fietsers zijn juridisch gelukkig goed beschermd bij een ongeval met een gemotoriseerd voertuig. Ook als je aan het appen was, heeft het beslist zin om de andere partij aansprakelijk te stellen !

Meer weten waar jij recht op hebt ? Neem gerust contact op met Cure Letselschade, wij helpen je graag - geheel kosteloos - als je een ongeluk hebt gehad !

Wanneer je ons mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) nemen wij binnen 24 uur contact met je op om een afspraak te maken bij je thuis. 

 

Mobiel Mobiel