Zzp'ers in de bouw vaak onverzekerd

ingevoerd op 23-10-2018

Twee derde van de zzp’ers in de bouw niet goed verzekerd, zo luidde de verontrustende kop van een artikel van de NOS (https://nos.nl/artikel/2256023-twee-derde-van-de-zzp-ers-in-de-bouw-niet-goed-verzekerd.html).

 

Slechts 31 procent van de zelfstandige bouwvakkers heeft wel een verzekering afgesloten tegen risico van gezondheidsproblemen. Er zijn twee belangrijke oorzaken waarom anderen dat niet doen: de premies zijn te hoog en veel verzekeraars weigeren zzp’ers.

Wanneer een zzp’er betrokken raakt bij een ongeval en daardoor niet meer kan werken, dan zijn de gevolgen - zakelijk en privé - enorm. Opdrachten worden niet afgerond, werk wordt uitbesteed aan derden, klanten lopen weg of zijn ontevreden, de huur of hypotheek kan niet betaald worden etc. Het voortbestaan van de onderneming loopt gevaar en privé lopen de spanningen hoog op.

Cure Letselschade helpt u én uw bedrijf om uw schade snel te verhalen. Voorkom problemen en informeer naar de mogelijkheden voor een gratis en vrijblijvend advies: bel 06-14 98 47 30 of stuur ons een  e-mail.

 

 

scaffolding-595607_1280 scaffolding-595607_1280