Voetganger moet schade scooterrijder vergoeden

ingevoerd op 06-03-2019

Vrijwel iedere automobilist of bromfietser weet het: krijg je een ongeval met een fietser of voetganger dan ben je aansprakelijk (vaak wordt hier ook het woord ‘schuldig’ gebruikt). Jouw schade wordt maar gedeeltelijk of zelfs helemaal niet vergoed. De rechtbank Amsterdam oordeelde onlangs eens anders, de uitspraak is daarom wellicht verrassend. 

 

In 2017 vindt er een ongeval plaats tussen een voetgangster met een paard aan de teugel en een scooterrijder. De voetgangster liep op het fietspad, in het donker. Zij was niet goed te zien door haar donkere kleding. De achteropkomende scooterrijder botst tegen haar aan en loopt bij het ongeval zwaar letsel op. De verzekeringsmaatschappij van de voetganger wil maximaal 50% van de letselschade van de scooterrijder vergoeden. 

 

De rechtbank oordeelt dat de fouten van de voetgangster 90% hebben bijgedragen aan het ontstaan van het ongeval. De ernst van het letsel is reden om te besluiten dat de schade van de scooterrijder volledig vergoed dient te worden.

 

Heeft u zelf een ongeval gehad of kent u iemand die een ongeval heeft gehad, en wilt weten waar u recht op hebt ? Neem gerust contact op met Cure Letselschade, wij helpen u graag - geheel kosteloos - om uw schade vergoed te krijgen !

Wanneer u ons mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) nemen wij binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

 

images-30 images-30