Nieuwe behandeling licht hersenletsel

ingevoerd op 28-04-2019

In de wetenschapsbijlage van De Volkskrant las ik een zeer interessant artikel over een revolutionaire behandeling voor mensen met licht ’niet aangeboren hersenletsel’ (NAH), met verbluffende resultaten.

Licht hersenletsel ontstaat door een trauma van het hoofd ( door een klap of botsing, maar mogelijk ook door het acceleratie-deceleratie mechanisme - oftewel whiplash ).

Volgens schattingen van experts kampen in Nederland zo’n 250 duizend mensen met langdurige klachten van hoofdpijn, concentratiestoornissen of vermoeidheid als gevolg van NAH. De meeste van hen zijn uitbehandeld, en kregen de boodschap: ”u moet hier maar mee leren leven’. 

Gelukkig staat de wetenschap dus niet stil, en is er nu wellicht hoop op herstel voor deze grote groep patiënten. Een ontwikkeling overigens die ook de koers van de rechtspraak in whiplashzaken rechtvaardigt.

 

Lees hier het hele artikel (https://www.volkskrant.nl/wetenschap/binnen-een-week-hersteld-van-hersenletsel-revolutionaire-therapie-of-dure-placebobehandeling~bec399db/) over de CFX-kliniek in Utah.

 

 

pws pws