EMDR

Wat is het ? Hoe werkt het ?

EMDR is de afkorting van ’Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. Het is een doeltreffende therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals bijvoorbeeld een ongeval in het verkeer of op het werk (denk aan: herbelevingen, nachtmerries, schrik- en vermijdingsreacties).

Hoe werkt EMDR 

De therapie vindt vaak plaats bij een psycholoog. Er wordt gevraagd om aan het ongeval terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. De therapeut zal je tegelijkertijd afleiden. In veel gevallen is dat de hand van de therapeut of door geluiden die door middel van een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden. Na een aantal behandelingen zullen de herinneringen hun kracht en emotionele lading verliezen en wordt het steeds gemakkelijker om aan het ongeval terug te denken. 

 

Cure Letselschade kijkt verder dan alleen naar uw schadevergoeding. Heeft u zelf een ongeval gehad of kent u iemand die een ongeval heeft gehad, neem gerust contact op met Cure Letselschade, wij helpen u graag !

Wanneer u ons mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) nemen wij binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

 

Meer informatie over EMDR:

Uitzending Pauw d.d. 25/06/2019 (https://pauw.bnnvara.nl/media/690681)

EMDR vereniging (https://www.emdr.nl)

Folder EMDR vereniging (http://www.emdr.nl/wp-content/uploads/2015/10/EMDR_Folder_Clienten.pdf)

oog oog