Vleeswarenproducent aansprakelijk voor listeria besmetting

Vleeswarenproducent Offerman zou in juli 2019 al gewaarschuwd zijn door de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit (NVWA) dat de listeriabacterie in te grote hoeveelheden op de producten aanwezig was. Tot nader order is de fabriek in Aalsmeer gesloten en worden de producten uit de schappen van diverse supermarkten gehaald. 

De listeriabacterie kan voedselinfectie veroorzaken. De kans op besmetting is klein, maar de gevolgen kunnen vooral voor risicogroepen als baby’s, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem ernstig zijn. Uit onderzoek van het RIVM is gebleken dat drie mensen zijn overleden door de listeria besmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw heeft er een miskraam door gehad.

Nu Offerman kennelijk onvoldoende maatregelen heeft genomen na de waarschuwing van de NVWA, lijkt de producent voor de gevolgen te moeten opdraaien.

 

Heeft u hulp nodig bij het verhalen van uw letselschade? Neem gerust contact op met Cure Letselschade, ik help u graag - geheel kosteloos - om uw schade vergoed te krijgen !

Wanneer u mailt neem ik binnen 24 uur contact met u op. U kunt ook gebruik maken van het formulier op de website.

 

Bronnen:

*AD (https://www.ad.nl/binnenland/om-kijkt-of-offerman-strafbare-feiten-pleegde-slachtoffers-hebben-sterke-zaak~a2b10098/?referrer=https://www.letselschade.nu/voedselveiligheid-productaansprakelijkheid/om-kijkt-of-offerman-strafbare-feiten-pleegde-slachtoffers-hebben-sterke-zaak/)

*NOS (https://nos.nl/artikel/2304630-in-twee-jaar-drie-doden-en-miskraam-door-listeriabacterie-in-vleeswaren.html)

*Belangrijke veiligheidswaarschuwing voorverpakte vleeswaren NVWA (https://www.nvwa.nl/documenten/waarschuwingen/2019/10/04/belangrijke-veiligheidswaarschuwing-voorverpakte-vleeswaren-aldi)

Vleeswaren Vleeswaren
Listeria Listeria