Ongeval in het OV, hoe zit dat eigenlijk?

Bij metrostation De Akkers in Spijkenisse is een metro door een stopblok gereden. Dat gebeurde aan het einde van de avond. Een deel van de metro is doorgeschoten en terechtgekomen op een kunstwerk achter de rails, op zo’n tien meter hoogte. De machinist kon zelf uit de metro komen en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, meldt de veiligheidsregio. Voor zover bekend zaten er geen passagiers in het rijtuig (bron: NOS (https://nos.nl/artikel/2354863-metro-rijdt-door-stopblok-spijkenisse-en-balanceert-hoog-boven-water.html)). 

Een dergelijk ongeluk kan natuurlijk heel anders aflopen. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren wanneer er wel passagiers in de metro zaten… 

Weet jij hoe het zit als je letsel oploopt in het openbaar vervoer?  

Stel dat je wilt uitchecken en precies op dat moment moet de buschauffeur plotseling hard remmen. Je komt ten val en loopt letsel op. Zou je dan je schade vergoed kunnen krijgen?

Ja, zegt de rechtbank Rotterdam (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBROT:2020:1490). Volgens artikel 8:105 BW is de vervoerder aansprakelijk voor letsel van de reiziger. In principe staat de aansprakelijkheid vast, tenzij de vervoerder kan bewijzen dat het ongeval niet te vermijden was.

Ben je betrokken geweest bij een ongeval in het OV en zit je met vragen over de schade? Neem gerust contact op met Cure Letselschade, ik help je graag!

Wanneer je mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) neem ik binnen 24 uur contact op. Je kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

 

 

 

Metro Metro
bus-2755560__480 bus-2755560__480