Ontploffende SUP - geen aansprakelijkheid producent

Bij het oppompen van een zogenaamde SUP ‘ontploft’ de SUP, met letselschade tot gevolg. Net als de rechtbank neemt het hof (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2020:8717) geen aansprakelijkheid aan, omdat de gebruiker van de SUP het product te hard, tot boven de in de gebruiksaanwijzing vermelde, maximale druk heeft opgepompt. Daarbij had hij gebruik gemaakt van de persdrukapparatuur van zijn duikuitrusting.

Niet voor ieder ongeluk is dus altijd een ander aansprakelijk. Het enkele feit dat de SUP is ontploft leidt volgens het hof niet automatisch tot de conclusie dat de SUP onveilig en daarmee gebrekkig was. Het gebruik van een compressor en het (daardoor) te hard oppompen van de SUP wordt het slachtoffer aangerekend. 

De volledige uitspraak vind je hier (https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2020:8717).

Heb je ongeval gehad en ben je benieuwd of jouw schade voor vergoeding in aanmerking komt? Neem gerust contact op met Cure Letselschade, ik help je graag!

Wanneer je mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) neem ik binnen 24 uur contact op. Je kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

 

Sup3 Sup3
Sup2 Sup2
Sup1 Sup1