RTL: Verzekeraars laten gemeenten opdraaien voor kosten

Bron: RTL Nieuws

Verzekeraars laten gemeenten opdraaien voor kosten die ze eigenlijk zelf zouden moeten betalen. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws (https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5215013/letselschade-wmo-slachtoffers-gemeenten-verzekeraars). Slachtoffers van ongelukken worden voor de letselschade van het kastje naar de muur gestuurd. Het gaat om de kosten die ze maken voor bijvoorbeeld hulp in huis bij mensen die gehandicapt zijn geraakt door een ongeluk.

Schadebeperkingsplicht

Onder het mom van de zogeheten schadebeperkingsplicht wordt slachtoffers door de betrokken verzekeraars verzocht om voor hulp of hulpmiddelen eerst een beroep te doen op de WMO. Dat is eigenlijk raar, omdat gemeenten deze kosten weer verhalen op - jawel - diezelfde verzekeraars. Het is dus in feite ’een broekzak-vestzak’ verhaal. Maar omdat in de praktijk veel gemeenten deze kosten niet verhalen, beperkt in dit geval niet het slachtoffer maar de verzekeraar zijn schade.

Of zoals RTL schrijft: verschillende gemeenten gaan het geld überhaupt niet verhalen. Dat betekent dat niet de verzekeraar maar de belastingbetaler opdraait voor de schade. Een onwenselijke situatie, ook omdat dit uitvoerbaarheid van de WMO verder (financieel) ondermijnt. 

Voor het gehele artikel zie RTL Nieuws (https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5215013/letselschade-wmo-slachtoffers-gemeenten-verzekeraars)

 

 

 

 

auto deuk auto deuk