Maximaal 30 kilometer per uur in Amsterdam

Vanaf 2023 gaat Amsterdam in de gehele bebouwde kom de maximum snelheid aanpassen van 50 naar 30 kilometer per uur, zo meldde Trouw zaterdag. De belangrijkste redenen om de snelheidsverlaging in te voeren, zijn veiligheid en beperking van geluidsoverlast. Andere steden in Nederland zullen naar verwachting spoedig volgen. 

Het stadsbestuur hoopt hiermee het aantal verkeersslachtoffers flink terug te dringen. Wegen waar 50 km/u wordt gereden, leveren bijna een kwart van het aantal verkeersdoden, meldt het SWOV, Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Er is ook een directe link tussen de overlijdenskans van voetgangers en de botssnelheid van een auto: die is bij 50 km/u drie keer groter dan bij 30 km/u.

Overigens zijn op dit moment drukke wegen waar 30 kilometer gereden mag worden juist gevaarlijker voor fietsers en voetgangers (artikel Trouw 21 januari 2021 (https://www.trouw.nl/binnenland/drukke-30-km-weg-toch-nog-gevaarlijk-voor-de-fietser~b2686a5c/)). 

Heb je letsel opgelopen bij een verkeersongeluk en hulp nodig bij het verhalen van je letselschade? Neem dan vrijblijvend contact op met Cure Letselschade, ik help je graag - geheel kosteloos - om de schade vergoed te krijgen!

Wanneer je mailt (mailto:info@cure-letselschade.nl) neem ik binnen 24 uur contact op. Je kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

694 694
Herengracht-Amsterdam-Pakhuizen-aan-de-Gracht Herengracht-Amsterdam-Pakhuizen-aan-de-Gracht