Een bijzondere (en gevaarlijke) rotonde

Cure Letselschade bestaat 5 jaar

Cure Letselschade bestaat 5 jaar! In deze tijd heb ik veel cliënten geholpen bij het afwikkelen van hun letselschade. Dit levert bijzondere verhalen op, die ik graag met je deel. De komende maanden zal ik er een aantal zaken uitlichten die mij de afgelopen jaren in het bijzonder is bijgebleven. 

 

Ongeval met bakfiets

In 2018 overkomt mevrouw H. een verkeersongeval met haar bakfiets. In ‘de bak’ zitten haar twee kinderen. Wanneer zij op een rotonde fietst, ziet een automobilist haar over het hoofd en volgt er een aanrijding. Haar dochtertje van 4 jaar oud wordt uit de bak gelanceerd. Zij had zichzelf kort voor de aanrijding uit haar gordel bevrijdt. 

 

Goede afloop 

De hulpdiensten rukken massaal uit. Zowel mevrouw H. als haar beide kinderen raken gewond. Wonder boven wonder valt het letsel bij de kinderen mee. Mevrouw H. loopt behoorlijk hoofdletsel op, maar een jaar na het ongeval zijn ook haar klachten gelukkig geheel verdwenen. Over de vergoeding van de schade van de kinderen - die als passagiers betrokken zijn bij het ongeval - bestaat geen enkele discussie en uiteindelijk is ook de schade van mevrouw H. volledig vergoed. 

 

Rotonde

De zaak is mij om meerdere redenen bijgebleven. Allereerst vanwege het ongeval zelf, waarbij twee hele jonge kinderen zijn betrokken zittend in een bakfiets. Een dagelijks beeld in het verkeer. En ten tweede door de constructie van de rotonde - in mijn eigen woonplaats zit er ook zo een - die bijna vraagt om ongevallen. Het gevaar van de rotonde schuilt in het fietspad, waarop in twéé richtingen gefietst mag worden (zie afbeelding). Mevrouw H. reed bij dit ongeval linksom de rotonde, dus tegen de rijrichting van de automobilist in. Veel automobilisten worden hier door verrast, ondanks de waarschuwingsborden. Ik zou er persoonlijk een groot voorstander van zijn als dit type rotondes uit straatbeeld verdwijnt, het zou de verkeersveiligheid ten goede komen.

 

 

 

FFE322FC-FC11-41D9-955E-CDF5551FC189_1_201_a FFE322FC-FC11-41D9-955E-CDF5551FC189_1_201_a
4006522_1140893 4006522_1140893