Kabinet wil fokverbod voor gevaarlijke honden

Het demissionaire kabinet wil het aantal bijtincidenten terugdringen door het fokken en houden van ‘hoog-risicohonden’ zonder stamboom te verbieden. Het gaat daarbij om honden met sterke kaken, die bovenmatig ernstige bijtschade kunnen toebrengen en niet snel loslaten. 

Het kabinet kiest ervoor honden met een stamboom niet te verbieden, omdat er bij die dieren scherp toezicht is op het zorgvuldig fokken, een goede socialisatie en een goede match met de toekomstige eigenaar. Geen enkele hond wordt agressief geboren. Het is een misvatting dat honden van een bepaald ras van nature vals of bijtgraag zijn. Dus je kunt niet zomaar van alles gaan verbieden”.

Bijtincidenten leiden niet zelden tot afschuwelijk verwondingen in het gezicht, armen of benen. Ook psychisch is de impact voor het slachtoffer - vaak een kind - en zijn omgeving enorm. In de meeste gevallen is de bezitter van de hond aansprakelijk en wordt de schade vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering particulieren. 

Wil je weten of jij recht hebt op schadevergoeding ? Cure Letselschade helpt bij het verhalen van al je schade (smartengeld, studievertraging, medische kosten, hulp in de huishouding etc.)

Bel of mail (mailto:info@cure-letselschade.nl) voor gratis hulp en advies, er wordt dan binnen 24 uur contact met je opgenomen. Je kunt ook gebruik maken van het formulier (https://www.cure-letselschade.nl/pg-31608-7-113686/pagina/schade_claimen.html) op de website.

 

 

images-41 images-41